4 písmená, ktoré chránia tvoje peniaze

Pozri sa do svojej peňaženky. Máš tam platobnú kartu, dopravnú kartu, kartu na vstup do práce, občiansky či vodičský preukaz a zopár bankoviek. Všetky karty majú v sebe uložené tvoje osobné údaje a karty platobné dokonca aj prístupy k účtu v banke.

Vďaka uloženým údajom sa pohodlne odvezieš v MHD, otvoríš dvere kancelárie, zaplatíš obed v jedálni aj nákup v obchode. Stačí priložiť kartu tam, kam treba. Jednoduché, pohodlné a rýchle.

Stojí za tým technológia RFID

Skratka RFID označuje metódu bezkontaktného čítania dát, pričom čítačka nemusí byť s kartou v priamom kontakte. Stačí kartu priblížiť na malú vzdialenosť k čítačke a platba prebehne v krátkom okamihu.

Keď môžeš takto ľahko zaplatiť ty, môže aj zlodej rovnako ľahko stiahnuť peniaze z tvojej karty. Len postup je opačný - zlodej priblíži čítačku k tvojej peňaženke. Nepozorovane, keď sa venuješ nejakej činnosti alebo keď je okolo teba tlačenica. A to nechceš.

Peňaženky s RFID ochranou

Riešením je fólia, ktorá zabráni prenosu signálu z karty do čítačky zlodeja. Je zapracovaná priamo v peňaženke a ochráni dáta aj peniaze na kartách. Peňaženky Paperwallet sú známe svojou nízkou hmotnosťou a hrúbkou, ale nemusíš mať obavu. Ochranná RFID fólia je 100-krát tenšia ako kancelársky papier a váži len zopár miligramov. Takže peňaženka ostáva ľahká a tenká a navyše, máš karty v bezpečí. 

Peňaženky, ktoré dokážu ochrániť tvoje peniaze na kartách spoznáš podľa značky RFID. Nemusíš ich prácne hľadať, urobili sme zoznam peňaženiek s RFID ochranou - klikni a vyber si.

Naše tipy

Čo sa môže stať ak RFID ochranu nemáte?

@paperwallet.sk Ak nemá tvoja peňaženka RFID ochranu kariet, peniaze nemáš v bezpečí nikde medzi ľuďmi. Takto jednoduché je stiahnutie peňazí z karty bez toho, aby si o tom vedel. Limit na rýchle platby je 50 euro, koľko myslíš, že si zlodej naťuká do terminálu? Jasné, že tesne pod 50. Peňaženka Paperwallet RFID ochranu má. Na dovolenku, na festival a do kaviarne si zober vždy Paperwallet. Budeš mať krásnu peňaženku a peniaze v bezpečí. #paperwalletsk #damskapenazenka #panskapenazenka #rfidwallet #fashion #fashionleto #rfidochrana #rfid ♬ original sound - Paperwallet.sk

Napíš reakciu

Upozornenie: Tvoju reakciu uverejníme až po kontrole moderátorom.